NavMenu

Iz radionice Dr. Pasha uskoro na tržištu ulje za njegu kose i tjemena

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.06.2010. 12:23
Komentari
Podeli

Radionica Dr. Pasha nedavno je plasirala i nove proizvode na tržište, radi se o sapunima na bazi shea buttera od ruže i limuna koji su neprikosnoveni pri njezi suhe i oštećene kože.

Osim sapuna, diapazon proizvoda je proširen i na prirodne aromaterapijske osvježivače zraka koji pored ugodnog mirisa, uništavaju nepoželjne mikroorganizme u zraku, viruse, uzročnike alergija i bakterije.

Saladin Pašalić, jedan od tvoraca sapuna Dr. Pasha kaže da će uskoro iz njihove radionice na tržište biti plasirano i prirodno ulje Dr. Pasha za njegu kose i tjemena.

Proizvodi Dr. Pasha zastupljeni na cjelokupnoj teritoriji bosanskohercegovačkog tržišta, Japanu, Švedskoj, Francuskoj, Italiji, Danskoj...

"Potražnja za Dr. Pasha sapunima iz perioda u period se povećava. Naši kapaciteti proizvodnje u svakom trenutku mogu odgovoriti potrebama tržišta, te shodno tome sve proizvedene količine sapuna pronalaze svoj put da potrošača. Većina proizvedenih sapuna plasira se na bosanskohercegovačko tržište. Uz pomoć BHcrafts-a sapuni Dr. Pasha su plasirani i na Japansko tržište na što smo iznimno ponosni obzirom da je japansko tržište jedno od najzahtjevnijih svjetskih tržišta. Trenutno smo u pregovorima za dodatna zastupništva za tržišta regiona i pojedinim evropskim tržištima", kaže Saladin Pašalić.

Nedavno su napravljeni i redizajni ambalaže, gdje je bosanskohercegovačka tradicija propletena savremenim i modernim trendovima u dizajnu. Nova ambalaža je nagrađena srebrenim priznanjem u kategoriji ambalaža na No Limit Advertising Festivalu održanom u martu ove godine u Sarajevu.

"Sam brand Dr. Pasha komunicira tri vrhovne vrijednosti, a to su: ručni rad, prirodno porijeklo, bosanskohercegovačka tradicija. Vođeni tim vrijednostima nastali su sapuni, kao i ambalaža za Dr. Pasha sapune", kaže Pašalić, naglašavajući kako prioritet prije svega daje konstantnom kvalitetu proizvoda, te će nastojati da koristeći ono najbolje iz prirode, uz njihova znanja naprave proizvode koji će svojim sastavom i kvalitetom dati najbolje rezultate korisnicima tih proizvoda.

E. Ko.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.