Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 19.04.2021.| 14:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljeni rezultati javnog poziva za subvencioniranje zamjene kotlova na ugalj u Kantonu Sarajevo

(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u oktobru prošle godine potpisali su Sporazum o saradnji na implementaciji Pilot projekta subvencioniranja zamjene peći/kotlova na ugalj i ostala čvrsta goriva sa certificiranim pećima/kotlovima i toplotnim pumpama u domaćinstvima u KS.

Sredstva za implementaciju Pilot projekta je obezbijedilo navedeno Ministarstvo, a aktivnosti na ovom projektu provode se u okviru projekta "Zeleni ekonomski razvoj", koji finansira Švedska u saradnji sa ostalim partnerima.

U skladu sa modelom Pilot projekta, 4. januara 2021. objavljen je "Javni poziv vlasnicima individualnih stambenih objekata sa područja KS za subvencioniranje zamjene peći/kotlova na ugalj i ostala čvrsta goriva sa certificiranim pećima/kotlovima i toplotnim pumpama", na koji je odaziv građana bio izuzetno velik, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Radna grupa je pregledala sve pristigle aplikacije, te potpune bodovala prema kriterijima datim u Javnom pozivu. Rang lista aplikanata koji su zadovoljili uslove javnog poziva se može preuzeti OVDJE.

Uslove ovog javnog poziva je ispunilo 817 aplikanata, dok je uslove za subvencioniranje zamjene peći/kotla na čvrsto gorivo sa toplotnim pumpama ispunio 51 aplikant.

Pregledom pristiglih prijava Radna grupa je utvrdila da je određeni broj aplikacija nepotpun, s obzirom na to da nisu dostavljeni svi dokumenti traženi javnim pozivom ili prijavni formular nije pravilno popunjen i isti nisu bodovani, te se iz navedenih razloga ne nalaze na objavljenoj rang listi.

Uzevši u obzir raspoloživa sredstva za subvencioniranje, za 77 aplikanta je odobrena subvencija za zamjenu peći/kotla na čvrsto gorivo sa certificiranom peći/kotlom na pelet, odnosno za 27 aplikanata je odobrena subvencija za zamjenu peći/kotla na čvrsto gorivo sa toplotnim pumpama.

Detaljne upute o narednim koracima i rokovima, korisnici (oni kojima je odobrena subvencija) će dobiti putem pošte na kućnu adresu u roku od 15 dana od dana objavljivanja ove rang liste.

Korisnici, kojima je odobrena subvencija, a ne dobiju pismo u navedenom roku, molimo da se jave na mejl: JavniPoziv@undp.onmicrosoft.com.

Svima koji ne postupe prema dobijenim uputama u rokovima koji će biti navedeni u obavijesti, subvencija će se otkazati, a sredstva će se usmjeriti na druge korisnike u skladu sa rang listom.

Svi upiti u vezi sa realizacijom navedenog Javnog poziva se mogu uputiti na navedenu mejl adresu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE