NavMenu

Objavljen snimak gradnje novog mosta na Savi u Sremskoj Rači kao dio autoputa Beograd-Sarajevo (VIDEO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.04.2021. 11:06
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot/Izgradnja Srbije)
Prva dionica autoputa Beograd-Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina trebalo bi da bude završena do kraja 2022. godine. Dionica je duga 18 kilometara, a u okviru nje gradi se i novi most na Savi u Sremskoj Rači, dužine 1.310 metara.

Most se sastoji od prilaznih betonskih konstrukcija na lijevoj i desnoj obali Save, dužine 530 metara i 450 metara i čelične konstrukcije nad rekom dužine 330 metara.

- Autoput Beograd-Sarajevo prvi je autoput koji će direktno povezati Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, odnosno Republiku Srpsku, i spada u jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u okviru programa Srbija 2025 - navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Radove na dionici Kuzmin-Sremska Rača izvodi turska firma Tasyapi, a vrijednost investicije je 220 mil EUR.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.