NavMenu

Od organizacije prestižnih događaja do uzgoja puževa - Kako je vlasnik milanske agencije preorijentisao posao

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 18.04.2021. 21:57
Komentari
Podeli

(Foto: Alexas_Fotos/Unsplash)
Vlasnik poznate milanske agencije, koja je do pandemije virusa korona organizovala superluksuzne prezentacije, Martino Krespi, preorijentisao se na uzgoj puževa, piše list Hafington post, u reportaži o čovjeku koji je zbog pandemije izgubio cijeli posao, od šest miliona evra godišnje.

Njegova agencija je do prošle godine organizovala događaje kao što je filmski festival u Veneciji, predstavljanje luksuznih brendova kao Bulgari, Rinašente, milanskog sajma namještaja i slično, ali je sa pandemijom COVID-19 svako takvo okupljanje zakonom zabranjeno, a njegov posao je na nuli.

- Ponekad i nevolje mogu da se transformišu u nešto novo i uspješno. Umesto da sjedim kući i očajavam, prihvatio sam ponudu prijatelja i krenuli smo u uzgoj puževa - kazao je novopečeni zemljoradnik.

Na hektar i po zemlje, zajedno s partnerima, uzgaja milion i po puževa, a da bi bolje rasli, pušta im muziku Verdija i Pučinija.

Italija je prva u Evropi po proizvodnji puževa, ispred Španije i Francuske. To je djelatnost u velikom usponu, koja raste brzinom od 320 odsto.

Uzgoj puževa je zdravi odgovor za one koji žele na trpezama životinjske proteine, ali uz minimalan rizik zagađenja okoline.

- Želim da puževe kao hranu učinim kul - kazao je Martino Krespi.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.