NavMenu

Gacko pokreće izradu Strategije razvoja opštine od 2022. do 2027. godine

Izvor: eKapija Subota, 17.04.2021. 08:20
Komentari
Podeli

Gacko (Foto: ritegacko-rs.ba)Gacko
Kabinet načelnika Opštine Gacko na narednoj sjednici Skupštine opštine daće na usvajanje Odluku o pokretanju procesa izrade Strategije razvoja opštine Gacko 2022 – 2027. godine, saopšteno je iz te opštine.

Opština Gacko je jedna od rijetkih opština u Republici Srpskoj i BiH koja će samostalno realizovati proces izrade strategije. U tom cilju, formiran je Opštinski razvojni tim koga čine predstavnici Opštine Gacko, opštinskih javnih ustanova, te privrednog i nevladinog sektora.

Imajući u vidu najavljeno usvajanje Zakona o strateškom planiranju Republike Srpske, izrada opštinskih strategija razvoja uskoro će biti i zakonska obaveza, navedeno je iz Opštine Gacko.

Plan opštinske uprave je da Strategija razvoja opštine Gacko bude izrađena i usvojena do kraja godine, a da projekti predviđeni strategijom budu realizovani kroz akcione planove za svaku narednu godinu.

Iz kabineta načelnika navode da će javnost biti upoznata sa svim fazama izrade strategije, te da će građani imati mogućnost da kroz javne rasprave u organizaciji opštine, iznesu svoje primjedbe, prijedloge i sugestije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.