NavMenu

Za razvoj ruralnih preduzeća i poljoprivrede 7 mil EUR - FBiH prihvatila zaduženje kod IFAD-a

Izvor: eKapija Petak, 16.04.2021. 09:30
Komentari
Podeli

(Foto: Pavle Bugarski/shutterstock)
Vlada FBiH je prihvatila zaduženje Federacije BiH po Sporazumu o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD), u iznosu do 7.062.200 EUR, od ukupno odobrenih 11.787.000 eura za BiH.

Sredstva su namijenjena za finansiranje projekta razvoja ruralnih preduzeća i poljoprivrede, čiji je cilj dizajniran kao dugoročna intervencija, koncentrirana na podsektore voća, povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja i šumskih plodova, pčelarstva i proizvodnje meda, te u mljekarskom sektoru, u kojima postoje najbolje prilike da se utiče na smanjenje ruralnog siromaštva i povećanje ekonomskog rasta.

Rok otplate kredita je 18 godina, uz trogodišnji grace period i bez kamate.

U periodu provedbe ovog projekta je u budžetu FBiH potrebno osigurati dodatnih 2,53 mil EUR, navedeno je u saopćenju Vlade nakon sjednice.

Ocijenjeno je da su za Federaciju BiH prihvatljivi Sporazum o finansiranju projekta između BiH i IFAD-a, te Nacrt supsidijarnog sporazuma između BiH i FBiH, za čije je potpisivanje ovlaštena federalna ministrica finansija.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.