NavMenu

Državljani Srbije od 19. aprila mogu u Grčku

Izvor: Politika Četvrtak, 15.04.2021. 13:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nikos Zacharoulis/unsplash)Ilustracija
Grčka planira da već naredne nedjelje, vjerovatno od 19. aprila, ukine ograničenja za ulazak građana iz EU i još pet zemalja među kojima je i Srbija. Uslov je da su vakcinisani, ili da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Ovdašnji mediji prenose izjavu neimenovanog činovnika Ministarstva turizma Grčke koji naglašava da je riječ o pripremi i postepenom otvaranju za turističku sezonu, koja zvanično počinje 14. maja.

Prema njegovoj izjavi koju prenosi portal Iefemerida, već od ponedjeljka očekuje se ukidanje obaveznog sedmodnevnog karantina za sve putnike koji stižu iz EU, SAD, Velike Britanije, Srbije, Izraela, Arapskih Emirata i oni će moći da putuju, ne samo preko atinskog i solunskog aerodroma, već i preko Irakliona, Hanje, Rodosa, Kosa, Mikonosa, Santorinja i Krfa i preko dva kopnena granična prelaza Evzoni i Promahonas.

Putnici iz tih zemalja neće ići u karantin ukoliko budu imali dokaz da su primili dve doze vakcine protiv virusa korona, ili pokažu negativni PCR test. Po svemu sudeći to će se odnositi samo na vakcine koje je priznala EU sve dok ne stupe na snagu bilateralni sporazumi o priznavanju i drugih vakcina. Kada je riječ o Srbiji, sporazum o međusobnom priznavanju digitalnih sertifikata sa Grčkom trebalo bi da bude potpisan do kraja mjeseca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.