NavMenu

Ukidanjem putarine na putu Trebinje-Herceg Novi do jeftinijih turističkih aranžmana - Moguće uspostavljanje i zajedničkog graničnog prelaza Zupci

Izvor: Večernje novosti Utorak, 13.04.2021. 15:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bullstar/shutterstock.com)Ilustracija
Najavljeno ukidanje putarine na magistralnom putu Trebinje - Herceg Novi obradovalo je stanovnike najjužnijeg grada Republike Srpske. Da bi ovo moglo da zaživi već do početka letnje turističke sezone, najavio je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Inače, to nije prvi put da se pokreće ova tema o kojoj su Katić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić više puta razgovarali.

Cijena naplatne karte u jednom pravcu je 3 EUR za automobile. U Udruženju za zaštitu potrošača Oaza iz Trebinja kažu da bi od ukidanja putarine korist imali stanovnici oba grada.

- Za putarinu u oba pravca treba izdvojiti 6 EUR, oko 12 KM, koliko je potrebno goriva za tu kilometražu. To je samo jedan od primjera. I sa tom putarinom imamo značajan broj Novljana u našem gradu, koji ovde kupuju po znatno nižim cijenama i vjerujem da bi se češće odlučivala za dolazak u Trebinje. Na drugoj strani, upravo zbog tog dotadnog plaćanja puta Trebinjci su češće odlazili u Hrvatsku. U svakom slučaju korist od ukidanja imala bi oba grada - rekla je Nedeljka Ilijić, direktor Udruženja Oaza.

Turistički radnici kažu da je cijena za autobuse u jednom pravcu 15 EUr, ili oko 30 KM i da bi nova odluka sigurno uticala na pojeftinjenje aranžmana.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić istako je da bi u paketu mogao konačno biti riješen i granični prelaz između Crne Gore i BiH. Prema njegovim riječima crnogorska Sitnica je u jako lošem stanju, a prelaz Zupci u BiH ima tri trake sa obje strane i mogao bi funkcionisati kao zajednički.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Zdravstvo

Zdravstveni turizam cvjeta u BiH, ljekari savjetuju oprez

Za razliku od administracije koja za vrijeme praznika slobodne dane provodi s obitelji, privatni liječnici, stomatolozi, kozmetičari, frizeri u BiH imaju pune ruke posla, i to ponajviše zahvaljujući dijaspori. Tako već početkom prvih proljetnih praznika, u vrijeme Uskrsa i Bajrama, mnogi bh. građani koji žive u inozemstvu će se sami ili s obitelji uputiti na tjedan dva u svoju matičnu domovinu ne samo kako bi posjetili rodbinu, već

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.