NavMenu

Nekoliko strateških partnera zainteresovano za pirotski Tigar

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 12.04.2021. 15:02
Komentari
Podeli
(Foto: fotoinfot/shutterstock.com)
Postoji interesovanje nekoliko strateških partnera za kompaniju Tigar u Pirotu, izjavila je ministarka privrede Srbije Anđelka Atanasaković.

- Radi se novi unaprjed pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) koji će biti u maju na sudu. Mislim da ćemo uskoro naći rješenje za Tigar što je veoma važno za cijeli grad - rekla je Anatanasković poslije obilaska pogona Tigra gdje se proizvodi obuća.

Ona je istakla da joj je drago što preduzeća poput Tigra "opstaju u ova teška vremena i što su borci".

- To se vidjelo još 2015. godine kada je Tigar dobio prvi UPPR i kada je država garantovala sva njihova dugovanja i spasila ih od moguće gore situacije. Uspjeli su da se oporave, da sami krenu dalje i prave nove proizvode, da se pokrenu - kazala je ministarka.

Dodala ja da država ne može stalno da oprašta dugovanja.

- Ova kompanija je stala na noge i izmiruje obaveze prema državi i radnicima, to je najbitnije, a 80% proizvodnje odlazi u izvoz - rekla je Atanasković, dodajući da je raduje i činjenica da u Tigru radi dosta mladih, a ima i dosta ženske radne snage.

Pomoćnica direktora Tigra Danijela Aleksov je rekla da se u pogonima te kompanije proizvodi dnevno od 7.000 do 8.000 pari gumene obuće u tri smjene.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.