NavMenu

Zvornik uzima kredit od 7 mil KM - Novac namijenjen za izgradnju nove zgrade Gradske uprave, rasvjetu, kamere...

Izvor: Capital Ponedjeljak, 12.04.2021. 08:26
Komentari
Podeli
Zvornik (Foto: Adnan Vejzovic/shutterstock.com)Zvornik
Rukovodstvo Grada Zvornik odlučilo je da zaduži tu lokalnu zajednicu za 7 mil KM kako bi izgradili ili kupili određene objekte, javnu rasvjetu, te montirali kamere.

Gradonačelnik Zoran Stevanović je javnu nabavku za izbor najpovoljnije banke za kreditno zaduženje raspisao prije dva dana.

Traži se kredit od 7 mil KM, a da bi taj novac dobili na raspolaganje u Gradu Zvornik spremni su da plate troškove, odnosno kamate i obradu kredita u iznosu od 1,64 mil KM.

Kredit namjeravaju da otplaćuju deset godina uz grejs period od godinu dana.

Navodi se da se zadužuju za kapitalna ulaganja, a najviše planiraju da potroše na izgradnju i kupovinu poslovnih objekata, ukupno 3,56 mil KM.

Za investicije u mjesnim zajednicama namijenjeno je 2,94 mil KM, a planira se rekonstrukcija i izgradnja objekata.

Najmanji iznos kredita planiran je za javnu rasvjetu i montažu video nadzora što bi trebalo da košta pola miliona maraka.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović ranije je najavljivao da će novac od kredita i iz budžeta ove godine biti utrošen za izgradnju nove zgrade Gradske uprave, za kupovinu prostorija Centra za socijalni rad, Centra za djecu sa smetnjama u razvoju, video nadzor i javnu rasvjetu, vodovod Lokanj-Pilica, prečistač u Tabancima, kanalizacioni sistem u Branjevu ta rekonstrukciju putne infrastrukture u mjesnim zajednicama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.