NavMenu

Privredna komora FBiH želi učešće domaćih firmi u proizvodnji policijskih uniformi

Izvor: biznisinfo.ba Nedjelja, 11.04.2021. 10:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ilya Andriyanov/shutterstock.com)Ilustracija
Na sastanku predstavnika Privredne komore FBiH (PKFBiH) i Komisije za izradu Uredbe o jedinstvenoj policijskoj uniformi i tehničkih karakteristika jedinstvene policijske uniforme u Federaciji BiH istaknuto je da je zajednički interes da se iznađe adekvatno rješenje i zadovolje kriteriji kvalitete budućih uniformi za sve policijske službenike u Federaciji BiH, kako bi bh. kompanije mogle učestvovati u njihovoj proizvodnji.

Sastanak je održan u Zenici, na poziv Federalne uprave policije, a prisustvovali su svi članovi Komisije koji učestvuju u izradi te uredbe, te potpredsjednik Privredne komore FBiH (PKFBiH) zajedno sa predstavnicima Udruženja za tekstilnu, kožarsko-prerađivačku i gumarsku industriju pri PKFBiH.

Predsjednik Komisije za izradu Uredbe o jedinstvenoj policijskoj uniformi i tehničkih karakteristika jedinstvene policijske uniforme u Federaciji BiH naglasio je da će PKFBiH kao institucija biti partner između FUP-a i domaćih proizvođača, te da će od Komisije biti delegirane određene aktivnosti kako bi domaći proizvođači uniformi i pratećih dijelova uniforme bili informisani o aktivnostima i budućim propisima koji će biti na snazi, navode iz PKFBiH u saopćenju za javnost.

Potpredsjednik PKFBiH Mirsad Jašarspahić je, zajedno sa predsjednikom i potpredsjednikom Udruženja za tekstilnu, kožarsko-prerađivačku industriju Harisom Sejdićem i Almirom Imamovićem, istakao značaj održavanja ovog sastanka. Naveli su i činjenicu da je u BiH nekada postojala proizvodnja tkanina i štofova, ali da danas kompanije proizvodnju zasnivaju na uvoznim materijalima. Stoga je neophodno obratiti pažnju i na dostupnost materijala i da ona bude pravična za sve kompanije.


Industrija tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji BiH upošljava oko 23.000 radnika, te je bazirana pretežno na lohn poslovima. Kada su u pitanju uniforme, prateći dijelovi uniforme te program za specijalnu namjenu, bh. kompanije uspješno zadovoljavaju kriterije za inostrane kupce (Slovenija, Švicarska, Švedska, Austrija.. ).

– Stoga će, zahvaljujući saradnji FUP-a i Komore, kompanije biti u prilici da daju svoje prijedloge i iskažu mogućnosti za izradu kvalitetne uniforme i za policijske službenike Federacije BiH – saopćeno je iz PKFBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.