NavMenu

Institucije RS spremaju 15 mil KM za odbranu od poplava u Prijedoru - Pomoć moguća i za obnovu bolnice, željezničke pruge i izgradnju industrijske zone

Izvor: eKapija Nedjelja, 11.04.2021. 15:46
Komentari
Podeli
Prijedor (Foto: Grad Prijedor)Prijedor
Institucije Republike Srpske obezbijediće 15 mil KM za odbranu od poplava na području Prijedora, rekao je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon sastanka sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem.

Najavljena je i pomoći privredi od 10 mil KM, rekonstrukcije bolnice, te podršku izgradnji industrijskih zona od 800.000 KM.

Dodik je najavio i rekonstrukciju željezničke pruge Prijedor – Ljubija koja je preduslov za eksploataciju rude, od koje grad nije imao ništa u proteklih 10-15 godina.

– Drago mi je da Prijedor ima stabilnu političku, odnosno skupštinsku strukturu. Agilnost Gradske uprave već se osjetila u ovom vremenu. Želim da gradonačelniku u njegovom timu čestitam na predanosti i posvećenosti – rekao je Dodik novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem i njegovim saradnicima, navodi se na sajtu Grada.

On je naveo da će u naredne dvije godine biti uloženo 15 mil KM u trajno i kompletno rješavanje problema visokih voda da nijedno naselje ne bude ugroženo kao do sada. Dodao je da će period realizacije zavisiti od agilnosti stručnih službi koje rade na tome.

Dodik je naveo da će Prijedor dobiti rekonstruisanu bolnicu sa izgrađenim novim aneksima, a ako bude neophodno i sa potpuno novom opremom.


– Ono što se otvara u perspektivi su i rudna nalazišta u Ljubiji i danas je ministar saobraćaja dobio zadatak da se uđe u projekat izgradnje i modernizacije stare urušene pruge od Prijedora do Ljubije, a ambiciozni plan izgradnje industrijskih zona sa 800.000 KM biće podržan iz Ministarstva finansija – istakao je Dodik.

On je najavio i 10 mil KM podrške privredi u vrijeme kovida, prije svega za mala i srednja preduzeća, a grad i privreda treba da naprave spisak potreba i upute Kompenzacionom fondu.

Dodik smatra da je vrijeme za prodore u Prijedoru, a ozbiljnu i veliku promjenu napraviće i auto-put Prijedor-Banjaluka, te naglasio da bi ta dionica mogla biti gotova u narednih pet ili šest godina, a vezaće se i za auto-put Banjaluka-Beograd.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.