NavMenu

Novi vlasnik vraća u pogon Gošinu fabriku alata i mašina za vagonogradnju - Kompanija Ovčar-Kablar Tekovine planira i veliki reciklažni centar za opasni otpad

Izvor: eKapija Srijeda, 07.04.2021. 07:15
Komentari
Podeli
(Foto: momente/shutterstock.com)
(Ilustracija) Beogradska kompanija Ovčar-Kablar Tekovine, koja je kupila mašinsku radionicu nekadašnje Gošine Fabrike za proizvodnju alata i mašina sa aneksom, površine 4.915 m2 u Smederevskoj Palanci, planira da ponovo oživi proizvodnju u ovoj fabrici koja je pravila dijelove za sve ostale firme u krugu Gošine fabrike.

Kako je za eKapiju rekao direktor Ovčar-kablar tekovina Dejan Bursać, u toku su pregovori sa kompanijama Goša FOM i Želvoz 026 koja je pretprošle godine kupila Gošinu fabriku šinskih vozila.

- Te firme su stupile u kontakt sa nama, jer mi sada imamo mašine koje su nekada pravile dijelove za Gošu. Plan nam je da se Fabrika za proizvodnju alata i mašina stavi u pogon, jer je proizvodnja dijelova za vagone nešto što ovom tržištu nedostaje, naročito sada kada Želvoz 026 kreće u proizvodnju vagona – navodi Bursać za naš portal.

Dodaje da se nada i da će država imati sluha da pomogne ovu važnu investiciju, jer je neophodno da se ta hala renovira da bi se stavila u funkciju. Bursać ističe da je sve ovo novina za kompaniju Ovčar-Kablar tekovine, čija je glavna djelatnost sekundarne sirovine, te da trenutno prave biznis plan i procjenjuju vrijednost buduće investicije.

- Ako se investicija realizuje kako smo zamislili, a trebalo bi jer potreba za tim objektivno postoji na tržištu, a i objekat mašinske radionice je na idealnoj poziciji za poslovanje, zaposlićemo još najmanje 30-ak radnika mašinske struke – kaže Bursać.

Za naš portal on najavljuje i još jednu veliku investiciju – gradnju velikog reciklažnog centra za opasni otpad na teritoriji centralne Srbije.

- Plan je da za tri mjeseca krenemo sa gradnjom – najavio je Bursać za eKapiju.

B. Petrović


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.