NavMenu

Avioni kompanije ToMontenegro letjeće pod brendom Air Montenegro - Raspisan međunarodni konkurs za izradu logoa

Izvor: Mina/eKapija Srijeda, 07.04.2021. 07:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)Ilustracija
Air Montenegro novi je naziv brenda pod kojim će letjeti avioni avio-kompanije ToMontenegro.

Iz ToMontenegra su saopštili da je naziv brenda verbalni iskaz koji za ulogu ima osnovnu identifikaciju brenda i često se razlikuje od naziva kompanije nosioca brenda.

- Postoji mnogo faktora koji utiču na kreiranje uspješnog brenda. Najvažniji od svih je pružanje kvalitetne usluge, ali značajnu ulogu igraju i ime i logo po kojim se kompanija prepoznaje. To potvrđuje i podatak da je na adresu novog avio-prevoznika stiglo preko 500 predloga za novi naziv i logo - navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, u procesu selekcije pristiglih ponuda za izbor imena, stručni žiri nije imao dilemu, jer i po njihovim kriterijumima i po predlogu najvećeg broja građana, ime brenda Air Montenegro predstavlja najbolji naziv za novu etapu i prepoznatljivi kontinuitet nacionalne avio-kompanije.

- Kvalitetno brendiranje treba da se oslanja na strukom vođeni, interdisciplinarni proces. Izbor vizuelnog identiteta, koji je sam po sebi bio mnogo teži zadatak, kako za realizaciju, tako i stručnom žiriju za odabir, nije sa aspekta tehničke primjenjivosti i specifikacija prepoznat u ponuđenim rješenjima. Zato je kompanija To Montenegro odlučila da raspiše međunarodni nagradni konkurs za izradu loga - dodaje se u saopštenju.

Međunarodnim konkursom ujedno počinje i globalna marketinška promocija brenda Air Montenegro.

- Cilj je da odabrano rješenje vizuelnog identiteta bude ambasador Crne Gore i na nebu i na svjetskim aerodromima - navodi se u saopštenju.

Konkurs je objavljen na sajtu Ministarstva kapitalnih investicija, a prijavljivanje traje do 4. maja u 12 sati.

- Uvažavajući višedecenijske domete nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines AD, kompanija To Montenegro želi da nastavi razvoj postignutog pod novim imenom i znakom MA iz 1995, osvježenim za nove poslovne izazove. Brend u formiranju će se čulno temeljiti na logou kao izvjesnoj kompoziciji slovnog ispisa naziva brenda i redizajniranog znaka - saopšteno je.

Konkurs je javan, međunarodni i neanoniman. Učesnici biti sva fizička i pravna lica koja blagovremeno predaju urednu konkursnu dokumentaciju. Učesnik može predložiti više različitih rješenja u odvojenim dokumentacijama.

Rješenja će u ime naručioca ocjenjivati sedmočlani stručni žiri, sastavljen od četiri predstavnika sektora kreativnih industrija i tri predstavnika naručioca i osnivača.

Više o konkursu možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.