NavMenu

Bugari preko Laktaša stigli na tržište igara na sreću u RS - Osnovana firma Euro Games Technology grupacije

Izvor: eKapija Utorak, 06.04.2021. 08:26
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Fer Gregory/shutterstock.com)Ilustracija
Bugarska kompanija Euro Games Technology (EGT) Group novi je igrač na tržištu igara na sreću u Republici Srpskoj, saznaje portal Capital.

Naime, nakon što je Lutrija Republike Srpske od njih naručila aparate za kockanje vrijedne 10,7 mil KM oni su u Laktašima osnovali svoju poslovnicu koja će poslovati u formi društva sa ograničenom odgovornošću.

Uplatili su 29.337 KM kapitala, a zastupaće ih direktor EGT-a iz Srbije Aleksandar Kliska. Sjedište je prijavljeno u Ulici cara Dušana.

Koju će djelatnost obavljati za sada nije poznato, ali s obzirom na to da preduzeće ima pravo na spoljnotrgovinsko poslovanje, očigledno da je jedan od razloga uvoz aparata za Lutriju Srpske.

Okružni privredni sud u Banjaluci upisao je osnivanje ove firme u svoje registre početkom marta, upravo u periodu kada je Lutrija RS donijela odluku da od njih naruči 1.000 aparata koje će plaćati u jednake 24 mjesečne rate. Tačnije, zvanični kupac aparata je firma EVL iz Banjaluke u većinskom vlasništvu Lutrije.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj, Finansije

Na prodaju potraživanja Kompanije Dušanić iz Prnjavora

Stečajni upravnik Kompanije Dušanić iz Prnjavora oglasio je prodaju potraživanja i preuzimanje vođenja i finansiranja stečajnog dužnika. Kako se navodi u oglasu, ukupna vrijednost potraživanja po predmetima koji se vode u Osnovnom sudu u Banjaluci iznose 1.573.219 KM. Imovina stečajnog dužnika prodaje se "u paketu" kao jedna cjelina. Početna cijena iznosi 786.609 KM što čini polovinu ukupne vrijednosti potraživanja u oba predmeta i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.