NavMenu

Studio koji razvija Call of Duty Mobile u 2020. zaradio 10 mlrd USD

Izvor: Startit Utorak, 06.04.2021. 07:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / 11333328)Ilustracija
Kako je prenio Reuters, prema informacijama koje su dobili od insajdera u industriji, TiMi Studios, u vlasništvu Tencent grupe, najvjerovatnije je postao najveći "game developer" na svijetu.

Prošle nedelje je Tencent objavio da je tokom 2020. godine kompanija prihodovala oko 23,7 mlrd USD u onlajn prodajama, a pretpostavlja se da je TiMi zaslužan za oko 40% tog iznosa, dok su na drugom mjestu Lightspeed i Quantum, developeri PUBG Mobile, sa oko 29%.

Kompanija inače ne objavljuje preciznije podatke, jer se studiji u okviru kompanije međusobno takmiče i rade nezavisno jedni od drugih.

Ukoliko su ovi navodi tačni, TiMi Studios je sa zaradom od oko 10 mlrd USD u prethodnoj godini postao najveći "game developer" na svijetu. Takav iznenadni rast nije nemoguć, jer studio razvija nevjerovatno popularne mobilne naslove poput Honor of Kings i Call of Duty Mobile.

Zahvaljujući globalnom porastu interesovanja za gejming, sasvim je moguće da su uspjeli da zabilježe ovakav rezultat, što svedoči i o sve većoj ekspanziji i profitabilnosti tržišta mobilnih igara. Ovime se samo potvrđuje dominacija Tencent-a kao najvećeg izdavača video igara na svijetu.

Tencent planira ekspanziju i na drugo najveće gejming tržište - američko. Trenutno su u izgradnji dva studija u Los Anđelesu, jedan za TiMi, a drugi za Lightspeed i Quantum, sa ciljem da u skorije vrijeme počnu sa pravljenjem igara sa još većim globalnim plasmanom.

Pored ovoga, Tencent ima udjela u vlasništvu čitavog niza svjetskih gejming kompanija, i već duže vrijeme predvodi na polju adaptacije PC i konzolnih naslova za mobilne uređaje.

Tencent za sada nije potvrdio niti opovrgnuo ove navode.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.