NavMenu

U martu blokirana još 632 računa

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 05.04.2021. 14:48
Komentari
Podeli

(Foto: Ralf Kleemann/shutterstock.com)
U BiH je na kraju marta bilo blokirano 97.855 računa poslovnih subjekata, što je za 632 blokirana računa više u odnosu na kraj februara, podaci su Centralne banke BiH.

U izvještaju se navodi i da 53.175 firmi imaju blokiran bar jedan račun, što je za 383 firme više u odnosu na kraj drugog mjeseca.

U ovom mjesečnom izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Banke, koji sadrži 3.926 stranica, kao i ranije, navedena su pravna lica iz različitih oblasti, među kojima su opštine, privredna preduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, udruženja, subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima.


Prošlog mjeseca, odnosno zaključno sa krajem februara, bila su blokirana 97.223 računa poslovnih subjekata, dok su 52.792 firme imale blokiran bar jedan račun.

U prvom izvještaju Centralne banke, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.