NavMenu

Najbolji kvartal dolara u posljednje tri godine

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 05.04.2021. 13:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Maklay62)Ilustracija
Dolar je uglavnom ostao stabilan, jer su investitori i dalje pod utiskom snažnih prošlosedmičnih podataka o zapošljavanju u SAD i očekivanja da će pokazatelji o poslovanju uslužnog sektora potvrditi solidan ekonomski oporavak od udara izazvanog korona virusom.

Zelena novčanica je u periodu januar-mart zabilježila svoj najbolji kvartal prema vodećim svjetskim valutama u posljednje skoro tri godine, zahvaljujući poboljšanju američke ekonomije i rastu prinosa na državne hartije od vrijednosti.

Dolarski indeks danas gotovo da nije biležio kretanje prema korpi šest rivalskih valuta i iznosio je 92,948 poena, izvještava Reuters.

Prema japanskom jenu, dolar je kotirao na aizjskim tržištima na nivou od 110,58 jena, nedaleko od svog najvišeg nivoa u proteklih godinu dana.

U odnosu na evro, dolar se trgovao po cijeni od 1,1768 USD, što je blizu njegovog petomjesečnog maksimuma.

Britanska funta se držala stabilno prema zelenoj novčanici na 1,3837 USD.

U odnosu na švajcarski franak, dolar je ojačao do nivoa od 0,9420 "švajcaraca".

Američki poslodavci otvorili su u martu više radnih mjesta nego što se očekivalo, pokazali su podaci Ministarstva za rad objavljeni u petak. Ipak, snažnije reakcije aktera na tržištima kapitala povodom te vijesti su izostale, jer je većina berzi bila zatvorena zbog uskršnjih praznika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.