NavMenu

Kompanije u Americi u martu zaposlile više od 900.000 ljudi

Izvor: Tanjug Subota, 03.04.2021. 08:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Oporavak američke ekonomije od pandemije ojačao je u martu jer su poslodavci otvorili 916.000 novih radnih mjesta, najviše od avgusta 2020, objavilo je u petak, 2. aprila, Ministarstvo za rad SAD-a.

Ovo je daleko više od 468.000 novootvorenih radnih mjesta u februaru, prenosi CNN, napominjući da je ministarstvo februarsku cifru revidiralo naviše za skoro 100.000 radnih mjesta u odnosu na preliminarni podatak.

Ovaj pokazatelj je takođe mnogo bolji nego što su predviđali ekonomisti, koji su očekivali skromnije povećanje od 647.000 novih radnih mjesta u martu.

Neki od sektora, koji su bili među najteže pogođenim korona mjerama ograničenja, zabilježili su značajan rast broja zaposlenih, uključujući restorane i barove koji su otvorili 176.000 radnih mjesta.

Zahvaljujući trendu rasta zapošljavanja, stopa nezaposlenosti u martu je smanjena na 6% sa nivoa od 6,2% u februaru.

Ipak, iako su se pojedini sektori u pogledu zaposlenosti vratili na nivo prije pandemije, ukupna američka ekonomija i dalje ima 8,4 miliona manje radnih mjesta nego što je imala prije godinu dana, odnosno prije izbijanja bolesti kovid-19, dodaje američka TV stanica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.