NavMenu

ERS se zadužuje 118,7 mil EUR za izgradnju tri hidroelektrane na Bistrici i HE Dabar - Objavljen poziv bankama

Izvor: eKapija Petak, 02.04.2021. 11:46
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Sky Light Pictures/shutterstock.com)Ilustracija
Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) objavila je tender za objezbjeđenje kreditnih sredstava kojim će finansirati izgradnju tri hidroelektrane na rijeci Bistrici kod Foče i hidroelektranu Dabar u Hercegovini.

Za ova dva projekta planirano je kreditno zaduženje od 118,7 mil EUR.

Prema podacima navedenim u dokumentaciji, ERS planira da uzme dva kredita. Prvo zaduženje za hidroelektrane B-1, B-2a i B-3 na rijeci Bistrici (LOT 1) od 68,7 mil EUR planirano je po kamatnoj stopi od maksimalno 2,5% i grejs periodom od 42 mjeseca.

LOT 2 podrazumijeva nabavku kredita u iznosu od 50 mil EUR radi realizacije projekta HE Dabar, a predviđeno je zaduženje po kamatnoj stopi od 3,8% i grejs periodom od četiri godine.

Kako stoji u tenderskoj dokumentaciji, od ponuđača se traži da u posljednje tri godine imaju prosječnu vrijednost kapitala u visini od 50% od iznosa kredita.

Kada je riječ o kreditu za HE Bistricu, planirano je da se novac povuče u naredne tri godine, dok će za HE Dabar 95% sredstava biti odmah povučeno, dok će se preostalih 5% iskoristiti u narednoj godini.

Ponude za finansiranje ovih projekata se dostavljaju do 17. maja do 12 časova. Za više detalja o tenderu pogledajte na ovom linku.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.