NavMenu

Propala prva prodaja imovine bijeljinskog preduzeća Aqua city - Novo ročište 10. maja

Izvor: Capital Četvrtak, 01.04.2021. 14:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sabthai/shutterstock.com)Ilustracija
Prvo ročište za prodaju imovine preduzeća Aqua city, koju je u izvršnom postupku tražila Bobar banka u stečaju, propalo je jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Ročište je održano u utorak, 30. marta, u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, a novo je zakazano za 10. maj.

Održavanju ročišta protivio se punomoćnik Aqua city koji je u podnesku dostavljenom sudu naveo da Bobar banka više nije povjerilac ovog preduzeća jer je svoje potraživanje prenijela na novog povjerioca Pavgord iz Foče, te je predlažio da se postupak obustavi.

Tome se usprotivio punomoćnik Bobar banke navodeći da je rješenje o izvršenju koje je donio sud pravosnažno i da se na osnovu njega izvršni postupak sprovodi do kraja radi namirenja banke kao i ostalih tražilaca izvršenja.

Kazao je da se protivi i prijedlogu ostalih tražilaca izvršenja da se prodaja odgodi za 30 dana, navodeći da će postupak biti svakako obustavljen ukoliko Aqua city dug izmiri u roku od mjesec dana.

Sud je odbio prijedloge da se ročište odgodi te se pristupilo prodaji, međutim zeinteresovanih nije bilo.

Inače, pored Bobar banke izvršenje su tražile i bijeljinske firme Spark i Klimatizacija koje su u podnesku dostavljenom sudu dale prijedlog da se ročište odgodi, navodeći da "je izvršenik u pokušaju da dugove izmiri, što je u interesu svih strana jer se štiti imovina izvršenika velike vrijednosti, ali i povjerioci dobijaju šansu da se naplate".

Izvršenje je tražila i firma Finalprom čiji punomćnik se pridružio prijedlogu prethodne dvije firme, što je sud odbio.

Ukupna potraživanja Bobar banke od preduzeća Aqua city, po osnovu ugovora o kreditu, na kraju juna prošle godine iznosila su 4,6 mil KM, a banka ih je za 4,2 miliona prodala Gordanu Pavloviću i njegovom Pavgordu.

Međutim, sud je odbio prijedlog Pavgorda da stupi u ovaj izvršni postupak, zbog čega on sada pokušava svoja potraživanja da naplati kroz stečajni postupak preduzeća Aqua city.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.