Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 16.06.2010.| 12:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Usvojen master plan Trebinje Resort: Investitori prave mali Las Vegas

(Foto: b)

Odbornici Skupštine opštine Trebinje prihvatili su master plan u sklopu kojeg slovenačka firma "Hosting" planira da izradi svu potrebnu dokumentaciju, odnosno regulacioni, prostorni i urbanistički plan i animira investitore za gradnju budućeg turističkog naselja na putu od Trebinja prema Dubrovniku.

"Trebinje je odabrano shodno činjenici da je u pitanju zaleđe Jadrana, s dobrom klimom, kulturnim ukrštanjima na ovom tlu i uopšte bogatom istorijom i tradicijom. S obzirom na to da postoje zainteresovani investitori za izgradnju malog Las Vegasa na ovom prostoru i investicija je proširena sa 500 miliona na 2,14 milijardi eura", istakao je Brane Milošević, direktor firme "Trebinje Resort", kako će i buduće naselje nositi naziv.

On je pojasnio da su realna očekivanja da prvi građevinski radovi budu započeti krajem 2012. godine.

"Projekat jeste pomalo bajkovit, s obzirom na to da je planirana izgradnja turističkog naselja sa 9.000 soba, odnosno 24.000 ležajeva, ali ukoliko bude dobre volje, krenuće gradnja po zonama. Prva zona imaće najveće spa centre, kazina i dio golf terena, da bi kasnije projekat bio proširen na manja kazina, smještajne kapacitete, sportske terene i druge sadržaje", pojasnio je Milošević.

Iako su pojedini odbornici izrazili dozu nepovjerenja prema ovom projektu, skupštinska većina je ipak prihvatila master plan za "Trebinje Resort".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.