NavMenu

RS uplatila ukupno 20 mil KM za nabavku vakcina protiv koronavirusa

Izvor: Capital Srijeda, 31.03.2021. 09:02
Komentari
Podeli

(Foto: Pixabay.com/torstensimon)
Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je juče u Narodnoj skupštini da je Srpska do sada uplatila 20 mil KM za nabavku raznih tipova vakcina protiv virusa korona.

Višković je rekao da je Srpska uplatila 500.000 vakcina, koliko je potrebno za vakcinisanje oko 50% stanovništva.

- U ovom momentu kada saberemo sve što smo sami nabavili i što dobijamo donacijama do kraja ovog mjeseca očekujemo da imamo zaokruženo oko 100.000 doza vakcina za 50.000 stanovniika - rekao je Višković.

On je naveo da je oko 7 mil KM dato kroz sistem COVAX-a u kome je naručeno 400.000 doza za 200.000 ljudi.

- Prve količine smo dobili i stavljaju se danas u upotrebu. Dobili smo i saglasnost za upotrebu vakcine AstraZeneca, a došlo je nešto i Pfizer vakcina - naveo je Višković i rekao da je Srpska preko COVAX-a do sada dobila oko 16.000 vakcina.

On je istakao da je Srpska putem samostalne nabavke od ruskih proizvođača naručila 400.000 doza Sputnik V i do sada dobila 42.000 doza.

- Do kraja sedmice očekujemo isporuku 25.000 do 30.000 doza ove vakcine - rekao je Višković odgovarajući na poslanička pitanja tokom "Aktuelnog časa".

On je napomenuo da Srpska u borbi sa virusom očekuje i određene količine doniranih vakcina iz Turske, ali i Kine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.