NavMenu

Proizvođač kupatilske opreme Zorex trade želi povećati kapacitete za 30% - U planu i izvoz na nova tržišta

Izvor: eKapija Utorak, 30.03.2021. 13:01
Komentari
Podeli
(Foto: Darko Štrbac/Zorex trade)
Laktaški proizvođač kupatilske opreme Zorex trade planira u narednom periodu povećanje proizvodnih kapaciteta za 30%. Kako nam objašnjava Darko Štrbac, koordinator prodaje u tom preduzeću, namjera je da se ovaj plan ostvari kroz uvođenje novih mašina, kao i uz usavršavanje postojećih alata.

- Kapacitet proizvodnje je dostigao godišnji nivo obrade oko 500 tona repromaterijala za potrebe 250 sopstvenih artikala za vodomaterijal i opremu za građevinarstvo. S obzirom na to da je došlo do povećanja potražnje za našim proizvodima, logičan slijed je povećanje kapaciteta - dodaje Štrbac za eKapiju.

Od artikala koji se izdavjaju po svom učešću u poslovanju su fleksibilni sifoni i vodokotlići. Zorex trade oko 30% svoje proizvodnje plasira na tržište regiona i EU, dok je ostatak namijenjen za potrebe domaćeg tržišta.

- Zemlje u koje najviše izvozimo su Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Češka. A plan je izlazak na tržišta Austrije, Njemačke i Bugarske.

Štrbac naglašava da je stav menadžmenta da je kvalitet samog artikla ono što je dugoročno i u konačnici daje željene rezultate. Kao rezultat takvog poslovanja, u posljednje tri godine kompanija je nosilac bonitetne ocjene AAA za uspjehe u radu.

(Foto: Darko Štrbac/Zorex trade)
- Kako smo nedavno imali susret sa predstavnicima Opštine Laktaši, gdje smo prestavili svoje planove i ambicije za razvoj, u narednom periodu očekujemo intenziviranje saradnje i nadamo se pozitivnim rezultatima na obostranu korist - kaže Štrbac.

Proizvodnja iz sopstvenih resursa

Zorex trade je osnovan 2002. godine i u pogonu od 4.000 m2 trenutno je zaposleno 60 ljudi.

- Od osnivanja do danas firma je konstantno napredovala kroz ulaganja u proizvodne pogone, ali i u ljudske resurse. Postali smo vodeći proizvođač elastičnih sifona i vodokotlića na podučju BiH. Ono što je posebno za izdvojiti jeste da je kompanija za ovaj period stvorila uslove da sve radnje potrebne za proizvodnju nekog artikla mogu realizovati iz sopstvenih resursa - ističe Štrbac.

S. Šubara

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.