NavMenu

Banjalučka dvorana Borik ponijeće ime Marijana Beneša

Izvor: eKapija Nedjelja, 28.03.2021. 11:24
Komentari
Podeli
Marijan Beneš (Foto: YouTube/Screenshot)Marijan Beneš
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je da će dvorana Borik ponijeti ime Marijana Beneša, koji je upravo na tom mjestu 1979. godine, Banjaluku okitio titulom Evropskog šampiona u boksu.

Stanivuković je u petak, 26. marta, održao sastanak sa kćerkom bokserske legende, Žanet Beneš od koje je dobio i punu podršku za realizaciju ove ideje, kao i sa predstavnicima predlagača ove inicijative i direktorom Sportskog centra Borik, Nenadom Talićem.

On je kazao da inicijativa da naša najveća sportska dvorana ponese ime po čovjeku koji je mnogo učinio za naš grad postoji već nekoliko godina, saopšteno je iz Grada Banjaluka.

- Sada slobodno mogu da kažem, da ćemo je, u saradnji sa porodicom Beneš i direktorom SC Borik, konačno i realizovati. Banjaluka će kroz brojne slične inicijative vraćati svoj stari sjaj, te oživljavati najljepše uspomene iz perioda kada su naši sportisti ostvarivali najbolje rezultate – kazao je gradonačelnik, koji je, ovom prilikom, zahvalio Bojanu Božiću i Nikoli Stankoviću, predstavnicima predlagača inicijative.

Naime, banjalučki sportisti, sportski radnici i novinari uputili su Gradu inicijativu da se trenutni naziv dvorane Borik, kao dijela Sportskog centra Borik preimenuje, te da dvorana ponese ime Marijan Beneš.

Inicijatori ovog prijedloga su sportisti, sportski radnici Banjaluke, te sportski novinari ujedinjeni u ideji da sportska dvorana u kojoj se dogodio istorijski meč protiv Francuza Žilbera Koena, treba da nosi naziv Marijan Beneš, koji je neupitno bio jedan od naših najboljih sportista svih vremena i koji je svojim rezultatima proslavio Banjaluku.

Osim njegovih sportskih dostignuća, kojima je svoj grad i sugrađane učinio ponosnim, Marijan Beneš je ostao upamćen i po svojoj ljubavi prema Banjaluci, o kojoj je pisao poeziju, te na ovim prostorima nesumnjivo ostavio neizbrisiv trag.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.