NavMenu

PETRIČEVIĆ: Polovinom aprila javni poziv za nabavku novih tehnologija

Izvor: eKapija Nedjelja, 28.03.2021. 13:51
Komentari
Podeli
Vjekoslav Petričević (Foto: YouTube/Screenshot)Vjekoslav Petričević
Ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević najavio je u petak, 26. marta, u Prijedoru da će polovinom aprila biti raspisan javni poziv za nabavku novih tehnologija i opreme u prerađivačkoj industriji.

- To je projekat koji se sprovodi putem Svjetske banke, komponenta dva, i obuhvata 4 mil KM. Na ovaj način želimo da upoznamo privredne subjekte sa mogućnostima da apliciraju za ta sredstva - rekao je Petričević novinarima u Prijedoru.

On je pohvalio Gradsku upravu Prijedor za proaktivan pristup svim privrednim aktivnostima.

- Gradonačelnik nas je upoznao o problemima koji nisu riješeni u prethodnom periodu, a koji bi bili od značaja za sve privredne subjekte u ovoj zoni. Mi ćemo dati maksimalan doprinos i tražiti rješenje kako da im izađemo u susret da bi taj projekat bio završen i dobio svoj pravi smisao - naveo je Petričević, saopšteno je na sajtu resornog ministarstva.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da je ova posjeta novi korak ka stvaranju boljeg privrednog ambijenta u Prijedoru.

- Ukazali smo ministru na neophodnost pomoći i podrške Vlade i nadležnog ministarstva da se industrijska zona Celpak završi i privede namjeni. Tu su u pitanju putna komunikacija, komunalna infrastruktura kao što su kanalizacija i voda, za šta smo naišli na razumijevanje ministarstva - istakao je Pavlović.

On je dodao da grad planira novu industrijsku zonu kako bi doveli veliki broj investitora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.