NavMenu

BiH će biti tranzitno tržište za proizvode iz Indonezije

Izvor: Bussines Magazine Petak, 26.03.2021. 10:32
Komentari
Podeli
(Foto: MOLPIX/shutterstock.com)
U organizaciji Amabasade Indonezije u četvrtak 25. marta je održana onlajn konferencija "Virtuelno poslovno uparivanje Indonezije i Bosne i Hercegovine 2021".

Ambasador Indonezije u BiH Roem Kono poručio je da će Ambasada otvoriti netradicionalni pristup tržištu za zemlje istočne Evrope, a posebno zemlje Balkana.

- BiH će biti tržišna destinacija proizvoda iz Indonezije koji će biti plasirani u zemlje istočne Evrope. Fokus ove aktivnosti je na agrobiznisu, drvnim proizvodima, turizmu kao i pet vodećih indonezijskih proizvoda, a to su papir, palmino ulje i njegovi derivati, pelet, briketi proizvedeni od kokosove ljuske, cipele i elektronika. Želio bih iskoristiti ovu priliku i reći da sam otvoren za pomoć bh. poduzetnicima da izgrade saradnju u lancu opskrbe kroz investicije, zajedničku proizvodnju i zajednički marketing, kako u BiH, tako i u Indoneziji - naveo je Kono.


Skupu se video-linkom iz Džakarte obratio i ambasador BiH u Indoneziji Mehmed Halilović, koji je kazao da se nada produbljivanju veza između dviju zemalja na obostranu korist.

Zahvalio je Konou na organizovanju konferencije i istaknuo da postoji interes za povećanje trgovinske razmjene između Indonezije i BiH.

Na konferenciji je istaknuto da je od prvog poslovnog povezivanja Indonezije i BiH u 2017. olakšano poslovnim ljudima dviju zemalja da sklapaju trgovinske ugovore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.