NavMenu

Rimcu 200 mil EUR iz Nacionalnog fonda za oporavak?

Izvor: Tanjug Petak, 26.03.2021. 07:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / TayebMEZAHDIA)Ilustracija
Privatni preduzetnici u Hrvatskoj mogli bi da dobiju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, vrijednog 6,3 mlrd EUR, 30% sredstava, a ne 10% kako se ranije govorilo, piše Jutarnji list.

Jedan od projekata koje će Hrvatska, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, kandidovati za Fond EU za oporavak je i velika investicija preduzetnika Mate Rimca, vlasnika Rimac Automobila.

Riječ je, kako navodi listi, o investiciji u istraživanje, razvoj i proizvodnju vozila nove mobilnosti i prateće infrastrukture, koja se mjeri stotinama miliona evra.

Rimac bi taj projekat do 2025. razvijao u Hrvatskoj, a na bazi na pomenutog Nacionalnog plana Evropska unija bi mogla da sufinansira Rimca sa oko 200 mil EUR. Jedna od stavki koje se pominju je i razvoj automobila bez vozača.

Jutarnji podsjeća da su se premijer Andrej Plenković i Mate Rimac sastali sredinom oktobra i da je predsjednik vlade tada "izrazio podršku razvojnim inicijativama i investicijama kompanije Rimac Automobili", te najavio institucionalnu podršku svim investitorima koji u Hrvatskoj razvijaju i primjenjuju najnovije tehnologije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.