NavMenu

Priprema, pozor, ljeto!

Izvor: zena.hr Subota, 12.06.2010. 12:27
Komentari
Podeli

S prvim toplijim vremenom ozbiljnije razmišljamo o ljetovanju, suncu, moru... To je ujedno i krajnje vrijeme za pripremu tijela za kratke haljinice, bikini i plažu.

Dovedite se u formu
– Krajnje je vrijeme, složit ćemo se. Imate li kakvu kućnu spravu poput sobnog bicikla, orbitreka ili stepera vrijeme je da obrišete prašinu s iste te laganim tempom krenete u zatezanje tijela. Ukoliko vam više odgovaraju sportovi na svježem zraku, izvadite tenisice i krenite!

Krema za sunčanje
– Ne vjerujte promjenjivom vremenu i suncu kojeg malo ima previše, a malo ga uopće nema. Gdje god da idete namažite ruke, noge i lice zaštitnim faktorom koji vam odgovara.

Losion za samotamnjenje
– Od teške zimske odjeće malo da je ostalo nešto zavidne boje od prošlog ljeta. Ne dopustite da se na plaži pojavite blijedi kao sir. Posjetite barem tri puta svoj ili provjereni solarij i sunčajte se tek toliko da dobijete podlogu za sunce. Izložite li svoju kožu prvih par dana direktno suncu, ona ne samo da će izgorjeti, već je moguće da i oboli. Ukoliko vam odlazak u solarij ne pada napamet, danas postoje mnoge kreme koje barem prividno pokrivaju početnu put.

Voda – Gdje god krenuli ponesite vodu sa sobom. Osim što je zdrava i osvježavajuća u vruće ljetne dane, donijet će vlagu i sjaj vašoj koži.

Stopala – Prije nego uđete u omiljene sandale provjerite stanje vaših stopala, osobito peta. Vremena kada stopala nisu bila važna odavno su prošla. Ukoliko se koža tijekom zime naborala i skupila, vrijeme je da je sastružete namijenjenim kamenom ili posjetite pedikera. Nemojte izostaviti niti noktiće, koje podrežite i nalakirajte nekom lijepom ljetnom bojom.

Kosa – Pripazite na kosu. Kosa se može itekako oštetiti pod utjecajem jakih sunčevih zraka. Isto tako more, sol i vjetar mogu samo pridonijeti šteti i isušivanju. Zato se već sada opskrbite šamponima za jačanje kose, hrpom regeneratora i pakunga.

Što ponijeti na ljetovanje

Planirajte – Kažu da nije dobro planirati odmor jer u protivnom sve pođe kako ne treba. No na neke stvari ipak trebamo računati. Unaprijed se poštedite razmišljanja gdje ćete izaći, što morate obići, koje stvari ponijeti, koje ne smijete zaboraviti. Plan ne treba biti toliko ozbiljan da svako malo gledate u papir što ste propustili. Planirajte neobavezno.

Kupaći kostim
– ili popularno badić. Obnovite svoju kolekciju kupaćih kostima te ovo ljeto imajte najizazovniji kostim na plaži ili na bazenu. Priuštite si jedan skuplji ili par različitih kostima pristupačnih cijena. Ne zaboravite se izdepilirati na kritičnim zonama, zablistajte na plaži u novom kostimu i ne sramite se ničega.

Cipele – Ljeti je prevruće da bi bili u tenisicama ili zatvorenim cipelama. Zato pospremite čizme, cipele i gojzerice duboko u ormar i izvadite japanke, rimljanke i sandalice na petu. Imajte na umu koje ćete nositi po danu, koje na plažu, na bazen, za večernji izlazak, za šetnju, za grad… No svakako pripremite i par tenisica za slučaj kiše.

Odjeća – Haljine, suknje, kratke hlačice… Što ponijeti? Najradije bi potrpali cijeli ormar u kovčeg jer mislite da će vam sve trebati! Opustite se. Napravite plan koliko dana planirate provesti na odmoru, te koja sve mjesta mislite obići i gdje ćete od napisanog najviše boraviti. Kupaćih kostima uzmite najmanje dva para, a donjeg rublja barem 3 komada više nego ste planirali. Izbacite iz kovčega tešku odjeću poput jakni, dugih traperica i trenirki. Jedan par traperica sasvim je dovoljan, dok vam jakna uopće neće biti potrebna. No svakako ponesite kišobran.

Sunčane naočale i šeširi
– Osim što čuvaju oči od jakih sunčanih zraka uvijek će poslužiti kao neizostavni ljetno-modni dodatak. Ukoliko ih još nemate, svakako ih nabavite. Neprimjetno skeniranje isklesanih muških tijela na plaži još je jedan od razloga zašto biste ih trebali posjedovati. Ukoliko niste fan sunčanih naočala uvijek možete nabaviti raskošni i zavodnički šešir.

Za kraj...


Opustite se –
Jeste li na odmoru ili niste? Udahnite svježi ljetni zrak i prepustite osjetila mirisu borovine, okusu voćnog sladoleda ili uživanju s najdražim osobama. Izbacite ljutnju, stres i gužvu iz glave. Započnite sa čitanjem kakvog popularnog laganog ljetnog štiva i ovaj odmor provedite kako i zaslužujete.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.