NavMenu

Edis Baković izabran za v.d. direktora Sarajevogasa

Izvor: Klix Ponedjeljak, 22.03.2021. 14:53
Komentari
Podeli
(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Vlada Kantona Sarajevo imenovala je novu Upravu KJKP Sarajevogas, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je mašinski inženjer Edis Baković koji ima decenijsko iskustvo u kompanijama čija je primarna djelatnost upravljanje energentima poput gasa.

- Prihvatio sam veliku odgovornost kada sam preuzeo ovu funkciju, posebno u vremenu koje je specifično po sve nas – građane Bosne i Hercegovine. Nije vrijeme za duge razgovore, vrijeme je za konkretna djela. Primarno, moramo kontolisati cijenu energenata poput gasa koji građanima omogućava efikasno i čisto grijanje te osigurava brži razvoj privrede u vremenu kada cijene životnih namirnica vrtoglavo rasatu i kada svi najavljuju poskupljenja. Drugi bitan zadatak je pomoć privredi kojoj je gas primarni energent, a sada je vrijeme da svi moramo pomoći privredi i privrednicima. Mislim da nema potrebe govoriti kako cijena gasa mora biti strogo kontolisana. Ona direktno utiče na kvalitetu života građana koji će koristeći gas prestati koristiti loše materijale za grijanje koji direktno zagađuju zrak, a samim tim i čitavo područje kantona - izjavio je Baković.

Baković je imenovan na funkciju s novim Nadzornim odborom, a njegov izbor je već potvrđen. Baković je inače bivši direktor javnog preduzeća ZOI'84.


Za predsjednika Nadzornog odbora KJKP Sarajevogas imenovan je Afan Kalamujić magistar ekonomskih nauka i dugogodišnji uspješni privrednik.

U Nadzornom odboru su još doc. dr Ibrahim Obhođaš i Hrvoje Gavrančić diplomirani pravnik.

Baković se osvrnuo i na analizu situacije unutar KJKP Sarajevogas u kojoj, kako je istakao, treba detaljno analizirati zatečeno stanje, situaciju na terenu, te stanje instalacija i započetih projekata koji zahtijevaju hitne intervencije kako bi se što efikasnije i kvalitetnije omogućilo snabdijevanje gasom domaćinstava i privrednih subjekata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Kamakura - skriveni dragulj Japana

Kamakura je grad koji se nalazi na ostrvu Hošu. Kamakura je poznata po izolovanosti koju stvara njeno prirodno okruženje i po njenoj istoriji… Kamakura se prostire na površini od 39, 60 kvadratnih kilometara, a u njoj živi oko 174.000 stanovnika. Grad je na istoku, sјeveru i zapadu okružen brdima, a na jugu je otvoren prema Sagami zalivu. Do izgradnje modernih saobraćajnica, do Kamakure se moglo doći samo preko uskih prevoja, od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.