NavMenu

Mještani banjalučkog naselja Česma konačno dobijaju most - Traži se nadogradnja idejnog rješenja

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 22.03.2021. 12:27
Komentari
Podeli
(Foto: A. Čavić/Grad Banjaluka)
Mještani banjalučkog naselja Česma dobiće most koji godinama očekuju, a novac za njegovu izgradnju biće obezbijeđen rebalansom budžeta, kao i spoljnim sredstvima.

Ovim će mještanima ovog naselja biti olakšana svakodnevnica i problemi sa kojima se susreću posljednjih godina.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je istakao da Grad Banjaluka ima jasno rješenje za izgradnju mosta u Česmi. Postoji idejno rješenje za koje je gradonačelnik tražio nadogradnju, a planirana je i eksproprijacija zemljišta na tom lokalitetu.

Prelaz preko Vrbasa u naselju Česma uništen je tokom poplava 2014. godine, te je izgradnja mosta na lokaciji kod Vitaminke jedan od prioritetnih projekata o kojima se intenzivno razmišlja, saopšteno je iz Gradske uprave.

Novi Prijedlog budžeta za 2021. godinu sadrži 31 mil KM za investicije, dok je u mandatu prethodne administracije u prosjeku za investicije izdvajano oko 24 mil KM.

Kada je riječ o ovogodišnjim investicijama, iz Gradske uprave posebno ističu projekte vodosnabdijevanja za šta će biti izdvojeno 13 mil KM. Takođe, kroz budžet za 2021. obezbjeđeno je 5 mil KM za izgradnju mostva, saobraćajnica i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.