NavMenu

Mostar dobija olimpijski bazen vrijedan 12 mil KM - Predstavljen idejni projekat (FOTO/VIDEO)

Izvor: Dnevni avaz Ponedjeljak, 22.03.2021. 09:51
Komentari
Podeli
(Foto: Snapper 68/shutterstock.com)
U Zavodu za prostorno uređenje Grada Mostara u subotu, 20. marta, je predstavljen idejni projekt izgradnje olimpijskog bazena. Zbog činjenice da Mostar od 2012. godine nije imao Gradsko vijeće, projekt, koji je urađen u međuvremenu javnosti nije bio predstavljen.

Zbog uspjeha mlade mostarske plivačice Lane Pudar, koja je sa svojim ocem Veliborom, trenerima i čelnicima Sportskog saveza, prisustvovala ovom događaju te sve glasnijih zahtjeva da je Mostaru, zbog njegovih plivačkih talenata, među kojima je i Amina Kajtaz, neophodan olimpijski bazen, u Zavodu su odlučili predstaviti ovaj projekt.

Prema riječima Salema Bubala, direktora Zavoda, izgradnja bazena je predviđena na prostoru Južnog logora, uz Neretvu, a prema dosadašnjim izračunima, koštao bi 12 mil KM.

- Regulacionim planom Južnog logora, upravo, je predviđen takav projekt i nema nikakvih prepreka za ishodovanje neophodnih dozvola. Ovo je pravi trenutak za realizaciju ove ideje i, praktično, u ovom slučaju struka traži od politike da reaguje. Imamo Gradsko vijeće , što je prvi preduvjet da otpočne realizacija ovog projekta.

Prema idejnom projektu, predviđeno je da bazen ima brojne druge sadržaje, poput restorana, poslovnih prostora, ali i svih drugih koji bi upotpunili ponudu ovog sportskog objekta.

- Takav objekt je, definitivno, potreban našem gradu, u to smo se uvjerili svi, pogotovo, nakon uspjeha naše Lane, kojoj, zaista, čestitam na postignutom rezultatu i na koju smo svi ponosni, kao i na našu Aminu, koja je svoj plivački put nastavila u Zagrebu. Nema potrebe da naša djeca idu odavde u druge gradove. Oni su zaslužili da imaju olimpijski bazen - istaknuo je Bubalo.


Fotogalerija
Idejni projekat olimpijskog bazena u Mostaru
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.