NavMenu

Dopuna računa za elektronsku naplatu cestarine u FBiH od sada i putem aplikacije

Izvor: eKapija Subota, 20.03.2021. 12:27
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
JP Autoceste FBiH pokreće razne aktivnosti u okviru digitalne transformacije poslovanja, sa posebnim fokusom na unapređenje elektronske naplate cestarine (ACC).

Od marta 2021. godine je korisnicima elektronske naplate cestarine koju su na prepaid biling sistemu na Google i Apple trgovini dostupna ACC mobilna aplikacija. Korisnicima ACC usluge aplikacija je nezaobilazni pomoćni alat.

Kako bi se prepaid biling korisnicima omogućio jednostavniji, brži i sigurniji beskontaktni način dopune korisničkog računa, JP Autoceste FBiH prateći savremene trendove plaćanja su obezbijedili ACC mobilnu aplikaciju, saopćeno je iz tog preduzeća.

Inovativni servis online dopune ACC računa korisniku omogućuje dopunu korisničkog računa u realnom vremenu, u skladu sa najvišim zahtjevima sigurnosti, zaštite, tajnosti i tačnosti podataka.

Korisnik putem ove aplikacije može, pored online dopune korisničkog računa, pratiti stanje računa, vršiti kontrolu i uvid u kretanje vozila te raditi raspodjelu novčanih sredstava.

Dodatna pogodnost za pravna lica prepaid biling sistema sa većim brojem TAG uređaja se ogleda u mogućnosti kreiranja grupa TAG-ova na korisničkom računu za što jednostavnije upravljanje i praćenje troškova.

Unutar dvojezične aplikacije dostupne su i ažurne informacije o autocesti na Koridoru 5c, te dokumenti koji se odnose na cestarinu.

Korisnik ACC mobilnoj aplikaciji pristupa uz pomoć korisničkih podataka koje je dobio prilikom pristupanja prepaid biling sistemu.

Korisnicima ACC usluge koji su na prepaid biling sistemu je dostupan i redizajnirani korisnički veb portal, koji je organizacijski i sadržajno prilagođen da pruži što bolje i kvalitetnije korisničko iskustvo te sadrži sve navedene pogodnosti koje pruža i ACC mobilna aplikacija, saopćeno je iz Autocesta FBiH.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.