NavMenu

Novosadska kompanija Vega IT predstavila idejno rešenje za fasadu zgrade Radničkog univerziteta - Uskoro kreće rekonstrukcija (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 17.03.2021. 08:21
Komentari
Podeli
(Foto: Kuzmanov and partners/ Vizuelizacija CASE 3D)
Novosadska kompanija Vega IT, koja je kupila krajem 2020. godine zgradu Radničkog univerziteta u tom gradu za 5,26 mil EUR, predstavila je pobjedničko rješenje za rekonstrukciju ovog zdanja koje je stradalo u požaru prije 20 godina.


- Kada smo razmišljali o izgledu naše nove zgrade, želeli smo da ona bude savremena, ali, ujedno, i bezvremenska. S obzirom na njenu lokaciju i na očekivanja koja, kako smo razumjeli, imaju naši sugrađani od rekonstrukcije te zgrade, stremili smo tome da se ona ističe, ali da ne štrči. U poslovanju nam je jako bitna transparentnost, pa smo željeli da to bude vidljivo na prvi pogled i kroz eksterijer ove zgrade. Na kraju su sva četiri idejna rješenja zadovoljila naša očekivanja, većina ih je i premašila, a rješenje Lazara Kuzmanova nam se najviše svidjelo. Vjerujemo da će elegantni dizajn njegovog rješenja učiniti da ova zgrada ponovo postane jedno od poznatih obilježja Novog Sada, da će kao takva izdržati test vremena i da će postati mjesto koje će naši sugrađani pominjati sa ponosom u godinama pred nama - rekao je direktor kompanije Vega IT, Saša Popović.

- Ideja koja stoji iza arhitekture nove zgrade je održavanje identiteta objekta kroz prepoznatljivost modernog dizajna i upotrebu novih materijala i modernih obloga. Bitna vodilja kod formiranja idejnog rješenja bila je zadržavanje vertikalnosti objekta kako bi se očuvala vitkost kompozicije. Uvođenje rama koji obuhvata objekat je imalo funkcionalni i oblikovni smisao. Tako koncipiran ram daje karakter objektu, uokviruje ga kao sliku, a opet funkcionalno pokriva elemente na fasadi. Atraktivan izgled objekta sa svedenom arhitekturom daje utisak elegancije PALATE VEGA RADNIČKI i na taj način, i karakterom i jasnom estetikom, omogućuje prepoznatljivost brenda koji gradi kompanija VEGA IT - rekao je stariji partner i osnivač kompanije Kuzmanov and partners Lazar Kuzmanov.

Iz kompanije Vega IT najavljuju uskoru rekonstrukciju zgrade, kao i treću fazu, odnosno kreiranje idejnog rješenja za enterijer.

Fotogalerija
Novi izgled zgrade Radničkog univerziteta u Novom Sadu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.