NavMenu

Objavljena ponuda za preuzimanje akcija Banje Vrućice

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 15.03.2021. 13:41
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Sloboprom iz Lončara objavio je javnu ponudu za preuzimanje akcija emitenta ZTC Banja Vrućica.

Kako se navodi u ponudi za preuzimanje, osnovni kapital emitenta ZTC Banja Vrućica iz Teslića iznosi 33,6 mil KM, a podijeljen je na 33.600.177 redovnih (običnih) akcija, klase "A", nominalne vrijednosti 1,00 KM.

- Sloboprom je na dan objave ponude za preuzimanje, vlasnik 15.924.977 akcija, odnosno 47,39% od ukupnog broja akcija sa pravom glasa u Skupštini emitenta - dodaje se.

Sa ponudiocem zajednički djeluju Pobjeda iz Bijeljine, koja je vlasnik 12% akcija, zatim GP Tomić iz Bijeline, vlasnik 13,84% akcija, Miloš Ćurčić iz Brčkog, sa 1,39% akcija, Sloboproms iz Brčkog koji na dan objave ovog obavještenja nisu vlasnici akcija emitenta, te Dragan Bogdanić iz Teslića, vlasnik 1,98% akcija.

- Ponudilac i lica koja sa ponudiocem zajednički djeluju, zajedno posjeduju 25.754.320 akcija emitenta, što predstavlja 76,649% glasova u skupštini emitenta ili 76,649% od ukupnog broja glasova - ističe se u ponudi.

Ponuda se daje svim akcionarima emitenta ZTC Banja Vrućica a.d. Teslić koji su vlasnici akcija koje daju pravo glasa u Skupštini emitenta. Ponudilac se obavezuje da će kupiti svaku akciju platiti iznos od 1,45 KM.

- Rok važenja ove ponude za preuzimanje je 30 dana od dana njenog objavljivanja u dnevnom listu Glas Srpske - navodi se u ponudi za preuzimanje objavljenoj na sajtu Banjalučke berze.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.