NavMenu

Fructa Trade najavljuje otvaranje marketa širom BiH - U planu i proboj na tržište Srbije

Izvor: eKapija+ Ponedjeljak, 15.03.2021. 10:52
Komentari
Podeli
(Foto: Fructa trade)
U 2021. planiramo nastaviti širenje maloprodajne mreže i to u Palama, Vlasenici, Živinicama i Banjaluci, kao i drugim gradovima i sredinama, sa fokusom na Federaciju BiH, Hercegovinu i istočni dio Republike Srpske, kažu za eKapiju iz derventske kompanije Fructa Trade, jedne od vodećih kompanija u BiH u sektorima proizvodnje, maloprodaje kao i veleprodaje.

Ovaj trgovinski lanac je inače planirao tokom prethodne, 2020. godine, da otvori osam novih maloprodajnih objekata Kort, ali im je pandemija omela planove, te su otvorena tri centra – u Trebinju, Brčkom i Šekovićima.

Za naš portal kažu da ih pandemija korona virusa ipak nije poremetila kada je riječ o nivou prihoda.

- Možemo reći da je prihod na nivou prihoda iz 2019. godine, sa tendencijom blagog rasta, a isto tako i dobit. Rast prihoda u 2020. u odnosu na 2019. je oko 1%, a rast dobiti je srazmjerna rastu prihoda. Za rast prihoda i dobiti je najviše zaslužna dobra poslovna politika, jer smo odmah po nastanku pandemije i primijećenih poremećaja na tržištu, pravovremeno reagovali i smanjili troškove poslovanja gdje god se to realno moglo, a da ne naruši proces poslovanja.

Osim prepoznatljivog lanca Kort marketa, Fructa trade je svih ovih godina radio na razvoju svojih robnih marki i brendova. Poznati su njihovi brendovi kao što su Tomico, Fruktako, Topingo, RD kafa, Tomesko i Aqua Doria. Svi ovi brendovi, kažu nam, pokazali su se kao jako popularni u svojim kategorijama, posebno Tomesko (suhomesnati proizvodi) i Fruktako (sokovi svih vrsta).

(Foto: Fructa trade)
Čim se smiri situacija sa pandemijom, ističu, planiraju nove investicije, kako u postojeće, tako i u nove objekte, a samim tim i proširenje asortimana u maloprodaji.

- Fructa Trade u ovoj godini planira i ulaganje u modernizaciju proizvodnje u vidu zamjene dotrajalih mašina i proširenja hala za proizvodnju, kao i uvođenje nove linije Tomico proizvoda. Što se tiče regiona, u planu je širenje lanca Kort marketa na teritoriji Srbije, ali opet sve zavisi od okončanja krize izazvane pandemijom.


Tržišta koja im u ovom momentu dominiraju po pitanju izvoza su Srbija, Crna Gora i Austrija.

- Što se tiče izvoza, tu ima prostora da se još razvijamo i da povećamo svoje kapacitete za izvoz, što će svakako biti jedan od prioriteta za budući period kada se stiša situacija sa pandemijom i kada se strana tržišta "otvore".

Planovi za Unis

Fructa Trade je početkom godine otkupio dio potraživanja u Fabrici cijevi Unis u Derventi, u iznosu od 31 mil KM i sada je Fructa Trade jedan od najvećih povjerilaca u Unisu.

- Planiramo i revitalizaciju proizvodnje ovog nekadašnjeg giganta, kao i otvaranje novih radnih mjesta. Kada Unis dovoljno osnažimo, biće od velikog značaja kako za Derventu, tako i za kompletnu Posavsku regiju - zaključili su za eKapiju iz Fructa Trade-a.

Teodora Brnjoš

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.