NavMenu

Proizvodi fabrike Crnagoracoop na tržištima Njemačke, Švajcarske i Luksemburga - U planu rast proizvodnje i širenje u regionu

Izvor: eKapija Utorak, 16.03.2021. 07:43
Komentari
Podeli
(Foto: Goran Bogicevic/shutterstock.com)
Postojanje fabrike konditorskih proizvoda kao što je Crnagoracoop u Danilovgradu, od velikog je značaja za Crnu Goru, poručio je prilikom obilaska proizvodnih pogona ove fabrike ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da Crna Gora ima fabriku sa tako visokim nivoom tehničke opremljenosti i kapacita, kao i prezentovanim mogućnostima opreme za pakovanje najrazličitijih zrnastih i praškastih proizvoda, čajeva, začina, kafe itd. Posebno su, kako je rekao, značajni kapaciteti za proizvodnju keksa, krem bloka i eurokrema.

Izvršni deirektor fabrike Crnagoracoop Nedeljko Babić rekao je da fabrika zapošljava oko 50 radnika, a taj broj namjeravaju da povećaju zajedno sa povećanjem proizvodnje i plasmana proizvoda kod trgovačkih lanaca Crne Gore.

- Naglasio je i da je zbog velikih kapaciteta koje posjeduje fabrici Crnagoracoop potrebna podrška u cilju proširenja tržišta u državama regiona. Napomenuo je da su već ostvarili promet roba u Njemačkoj, kao i da su ostvarili saradnju sa kompanijom Victus iz Luksemburga za koju proizvode pod njihovim brendom kafu Victus i za njih takođe distribuiraju proizvode - saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Osim podrške za unapređenje proizvodnje i bolje pozicioniranje domaćih proizvoda iz ove fabrike, bilo je riječi i o podršci za obezbeđenje sredstava za renoviranje objekata i obrtnih sredstava.

Kako su istakli iz fabrike, dječji keks pod nazivom Bebi keks proizvode i distribuiraju za kompaniju Maestral iz Ciriha, a takođe imaju saradnju i sa Republikom Sjevernom Makedonijom gdje plasiraju konditorske proizvode. Direktor kompanije konstatovao je da se njihovi proizvodi mnogo bolje plasiraju u inostranstvu nego u Crnoj Gori i da je, na primjer, Bebi keks mnogo traženiji u Švajcarskoj nego u Crnoj Gori.

- Ministar Stijović iznio je nekoliko predloga u skladu sa mogućnostima Ministarstva za jačanje proizvodnje, prerade i plasiranja proizvoda na domaćem tržištu i sa proizvođačem dogovorio naredne korake kako bi se kapaciteti ove fabrike iskoristili u što boljoj mjeri - zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.