NavMenu

Ugašeno mikrokreditno društvo Moneda

Izvor: Capital Petak, 12.03.2021. 08:29
Komentari
Podeli

(Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Mikrokreditno društvo Moneda, zbog problema koji su ga zadesili usljed pandemije virusa korona, prestalo je da radi, saznaje portal Capital.

Agencija za bankarstvo Republike Srpske oduzela je Monedi dozvolu za rad.

- Agencija je 29. decembra prošle godine zaprimila podnesak kojim mikrokreditno društvo obavještava agenciju da su osnivači društva donijeli odluku o prestanku rada društva i pokretanju postupka njegove likvidacije, te da se, shodno tome, od agencije zahtijeva da oduzme dozvolu za rad mikrokreditnom društvu. Uz dopis je dostavljena i ovjerena kopija Odluke o prestanku rada društva i pokretanju postupka likvidacije od 22. decembra 2020. godine - kazali su za Capital u Agenciji za bankarstvo Republike Srpske.

Ovu informaciju je za Capital potvrdio i Kerim Karasalihović, direktor Monede.

- Odluka osnivača je bila da se organizacija likvidira zbog negativne situacije prouzorokovane pandemijom, tako da više ne odobravamo pozajmice - kazao je Karasalihović.

Inače, Moneda je dozvolu za rad dobila u decembru 2018. godine. Njihov rad se zasnivao na brzim pozajmicama u iznosu do 400 maraka, s periodom otplate od mjesec dana, uz visoke kamate. Imali su i mogućnost odgode plaćanja duga, za šta su takođe naplaćivali naknadu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.