NavMenu

BiH i Egipat dogovaraju uspostavljanje letova iz Šarm el Šeika, Hurgade i Kaira prema Sarajevu i Banjaluci

Izvor: eKapija Srijeda, 10.03.2021. 08:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini Jasera Abdelrahmana Ali Soroura.

Sagovornici su razgovarali o temama iz oblasti komunikacija, transporta i vazdušnog saobraćaja, kao i mogućem potpisivanju memoranduma u oblasti drumskog saobraćaja te sporazuma o priznavanju vozačkih dozvola, ali i otvaranju avionskih linija između BiH i Egipta. S tim u vezi, dogovoreno je da resorna ministarstva obiju država formiraju ekspertne grupe koje će raditi na prijedlogu dokumenata iz navedenih oblasti, saopšteno je iz ministarstva.

Obje strane su se složile da postoji veliki interes za uspostavljanje aviolinije između BiH i Egipta, što bi dovelo do značajne saradnje u turizmu, a time i bolje privredne saradnje dviju zemalja.

Ministar Mitrović i egipatski ambasador Sorour izrazili su posebnu zainteresovanost za uspostavljanje redovne aviolinije iz Šarm el Šeika, Hurgade i Кaira prema Sarajevu i Banjaluci, pojašnjavajući da postoji veliki interes građana Bosne i Hercegovine za turističke destinacije u Egiptu i obratno.

Кada su u pitanju bilateralni odnosi BiH i Egipta, ministar Mitrović i egipatski ambasador su pozdravili dobre odnose dviju zemalja i izrazili spremnost za nastavak saradnje na svim poljima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.