NavMenu

FBiH i dalje u finansijskoj blokadi zbog Komisije za vrijednosne papire - Još nije imenovan novi saziv

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 09.03.2021. 12:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)Ilustracija
Federacija BiH od oktobra 2019. godine je u finansijskoj blokadi zbog toga što je starim članovima Komisije za vrijednosne papire FBiH istekao mandat, a novi saziv ove komisije još nije imenovan, jer ne postoji politička saglasnost.

Iako je konkurs za nove članove Komisije okončan, a Predstavnički dom FBiH je dao svoju saglasnost, u petak je ovaj prijedlog pao u Domu naroda FBiH, jer sa 21 glasom za, tri protiv i osam suzdržanih, nije potvrđeno imenovanje novog sastava Komisije, koja do daljeg ostaje u blokadi. Ovom odlukom privreda će trpjeti nesagledive štete.

Čini se da je i u ovom slučaju osnovni problem bio to što su čelnici Federacije BiH i ovu komisiju ispolitizirali, pa su insistirali na svojim prijedlozima.

I dok se politika u FBiH ne može dogovoriti o imenovanju članova Komisije za vrijednosne papire, projekti i milioni od tih projekata čekaju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.