NavMenu

Madi želi u Sarajevu otvoriti pogon za obradu mesa

Izvor: eKapija Subota, 06.03.2021. 13:44
Komentari
Podeli
(Foto: facebook/madi)
Edin Jabandžić, direktor kompanije Madi iz Tešnja, rekao je u petak, 5. marta, na sastanku sa ministrom privrede KS Adnanom Delićem, da Madi planira novu investiciju u Sarajevu.

- Naš plan je da u narednom periodu gradimo jedan poslovni objekat koji bi bio i mikro lokacija za obradu mesa, kao i veleprodaja rijetkih i manje prisutnih vrsta mesa na tržištu Bosne i Hercegovine. Smatramo da je Sarajevo, kao glavni grad Bosne i Hercegovine idealna prilika za jedan takav poslovni objekat i nadamo se da će u narednom periodu doći do konkretizovanja te ideje i da ćemo vrlo brzo početi raditi na tome".

Kako je Madi kompanija najveća u industriji oblasti peradarstva, njihove investicije na području Kantona Sarajevo su, kako je naglasio ministar Delić, dobrodošle i s tim u vezi predložio je Jabandžiću što skoriji susret kako bi išli u konkretizaciju dogovora i implementaciju istih, saošteno je na sajtu Vlade KS.

Ministar Adnan Delić iskoristio je priliku današnjeg sastanka sa udruženjima peradara, a u vezi problema vezanih za izvoz mesa i mesnih prerađevina peradi i jaja, da sa predstavnicima udruženja porazgovara i o rješenjima koja se tiču odlaganja animalnog otpada, te ih upoznao sa namjerama Ministarstva privrede da kroz projekte javno – privatnog partnerstva uđe u proces osnivanja spalionica animalnog otpada.


Kako je istakao, to je iznimno važno za naše privrednike, da u svojoj zemlji imaju mogućnost odlaganja animalnog otpada, što trenutno nije slučaj jer se taj otpad odvozi u spalionice u Republici Srbiji.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.