NavMenu

Marina Portorož prodata Japancima

Izvor: Tanjug Petak, 05.03.2021. 14:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Omelchenko/shutterstock.com)Ilustracija
Operator i vlasnik slovenačke banje Terme Čatež prodao je marinu Portorož japanskom kupcu, izvjestili su u petak, 5. marta, dnevni listovi Delo i Primorske novice.

Delo navodi da su kupci japanski investicioni fondovi i da je cijena ispod 15 mil EUR, dok Primorske izvještavaju da jedna japanska multinacionalka kupuje najveću marinu u zemlji za 16 mil EUR prenosi agencija STA.

Prodaju je prije nekoliko nedelja najavio Bojan Petan, čija je izdavačka kompanija DZS vlasnik i operator Termi Čatež.

On je tada saopštio da je prodaja marine dio dogovora sa povjeriocima DZS-a o finansijskom restrukturiranju duga, te da je potez koordiniran sa najvećim povjeriocem - investicionim fondom Jork, pišu Primorske novice.

List dodaje da su Terme Čatež sklopile posao prije nekoliko dana sa japanskom multinacionalkom po cijeni od oko 16 miliona evra i da detalji sporazuma nisu poznati, napominjući da je moguće da ugovor ponovo sadrži suspenzivne uslove (obustavu ili odlaganje izvršenja do ispunjenja nekih uslova).

Neki neispunjeni suspenzivni uslovi su navodno razlog što je propao prošlogodišnji sporazum o prodaji marine Adventura Holdingu za 21,6 mil EUR, navode Primorske.

Prema Delu, jedan od suspenzivnih uslova se odnosi na parcelu za koju marina Portorož ima ugovor o koncesiji, a koja nije obuhvaćena kupoprodajnim ugovorom jer je planirana za gradnju obalnog banjskog kompleksa.

Primorske podsjećaju da je Peter Polič iz grupe P&P iz Lucije, kod Pirana, nudio prije skoro tri godine 40 mil EUR za marinu Portorož i zemljište namijenjeno obalnom banjskom kompleksu, teniskim terenima i bungalovima. Ovog puta, njegova kompanija se nije prijavila za kupovinu.

Iz Opštine Piran su rekli za Primorske novine da su obavješteni da je postupak prodaje u završnoj fazi i da se nadaju da će novi vlasnik dobro razvijati poslovnu aktivnost marine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.