NavMenu

RS pooštrila mjere - Zatvaraju se teretane i fitnes centri, zabranjena muzika uživo

Izvor: Nezavisne novine Petak, 05.03.2021. 08:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: holbox/shutterstock.com)Ilustracija
Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, nakon sjednice Republičkog štaba kazao je da je evidentno pogoršanje epidemiološke situacije, te da je na jučerašnjoj sjednici donesen zaključak da će se mjere od četvrtka, 4. marta, pooštriti na sedam dana.

Podsjetio je da 22. februara situacija bila slična kao ona u oktobru prošle godine.

- U toku sedam dana situacija se pogoršala, broj lica u bolnicama je porastao za sedam dana za 100 - kazao je Šeranić i dodao da je neophodno uvođenje drugačijih mjera.

- Sada su neophodne drugačije mjere, 22. februara smo relaksirali mjere, za razliku od tada danas pooštravamo mjere - kazao je Šeranić i pojasnio da se nove mjere odnose na narednih sedam dana.

Dodao je da su donijeli zaključak o zabrani muzike u ugostiteljskim objektima. Šeranić je kazao da je maksimalan broj lica u ugostiteljskim objektima, bez obzira na kapacitet, 50.

- Suspendovana su sportska takmičenja dvoranskog tipa za mlađe uzraste, te rekreativne aktivnosti, što se odnosi i na treninge. Traži se od svih javnih ustanova da pređu na rad od kuće. Ovo su prevashodno mjere koje se odnose na zajednicu - kazao je Šeranić i dodao da je obustavljen rad fitnes klubova i teretana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Agro

Izdanci hmelja prodaju se po cijeni od 1.000 EUR za kilogram

Izdanci hmelja vrlo su osjetljivi, teško se čuvaju duže vrijeme, brzo venu zbog čega se moraju konzumirati odmah nakon berbe jer je svježina ključna za njihov okus. Hmelj (Humulus lupulus L.) je u prirodi samonikla biljka koja raste na vlažnim mjestima, uz rubove šuma gdje se penje po grmlju i stablima, šikarama i živicama, uz rijeke i potoke. Podsjeća na divlje šparoge Njegovi izdanci podsjećaju na divlje šparoge i vrlo su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.