NavMenu

Hifa Oil gradi terminal za plin u općini Lukavac - Grupacija planira hotel i skladište za aviogorivo kod tuzlanskog aerodroma

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.03.2021. 10:58
Komentari
Podeli

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić susreo se juče sa Izudinom Ahmetlićem i Venanom Hadžiselimovićem, generalnim i izvršnim direktorom Hifa Oil grupacije, a tema razgovora bili su razvojni i investicijski projekti koje grupacija planira realizirati na području ovog kantona.

Jadna od najvećih najavljenih investicija jeste izgradnja terminala za plin u Dobošnici u općini Lukavac, saopćeno je na sajtu Vlade TK.

- Terminalom ukupnog kapaciteta oko 3.000 tona, koji bi bio i najveći u Bosni i Hercegovini, stabiliziralo bi se tržište plinom u zemlji. Glavni cilj ovog projekta je osigurati energetsku stabilnost Bosne i Hercegovine u pogledu snabdijevanja plinom, naftom i naftnim derivatima - rekao je Ahmetlić.

Osim ovog projekta Ahmetlić i Hadžiselimović su prezentirali planove izgrade hotela u neposrednoj blizini Međunarodnog aerodroma u Tuzli, kao i projekat izgradnje savremenog skladišta za aviogorivo i sveukupnog podizanja stepena sigurnosti isporuke goriva za potrebe aerodroma.

Premijer Hodžić je grupaciji čestitao na dosadašnjim rezultatima, te se zahvalio za planiranje investicija na području Tuzlanskog kantona, a koji imaju i ogroman društveni i energetski značaj za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

- Danas smo čuli značajne energetske poruke, a Vlada će nesumnjivo biti partner u realizaciji ovih aktivnosti. To smo da pomognemo da se ubrzaju aktivnosti ili otklone administrativne barijere, te da se omogući što skorija realizacija ovih investicija - kazao je Hodžić.

Hifa Oil Group je najveći privatni distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, ali putem kompanija u svom sastavu bavi se i drugim pratećim djelatnostima.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.