NavMenu

DIV proširuje kapacitete u Konjicu - U planu gradnja hale vijčare i zapošljavanje oko 30 radnika

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.03.2021. 15:10
Komentari
Podeli
ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)ilustracija
Firmu DIV koja u Konjicu uspješno djeluje već duži niz godina, a koja se bavi obradom metala, proizvodnjom metalnih konstrukcija, dijelova za brodogradnju, poljoprivredne mašine i dijelova koji se koriste u građevinarstvu juče su posjetili načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predsjednik Općinskog vijeća Konjic Kenan Greda.

Tokom radnog sastanka sa direktorom Almirom Žujom razgovarano je o planovima ovog preduzeća na proširenju proizvodnih kapaciteta i načinima podrške Općine Konjic, saopšteno je opštinskom sajtu.

- Trenutno zapošljavamo 44 radnika i u planu je da u ovoj godini izgradimo novu halu vijčaru i dodatno zaposlimo još 25 do 30 radnika različitih profila iz oblasti obrade metala - kazao je Almir Žujo direktor firme DIV pozivajući sve koji žele da uče ili da se prekvalifikuju da se jave u ovu firmu, te na taj način steknu znanje i mogućnost za zaposlenje.

- Ovakvim poslovnim aktivnostima doći će do proširenja kapaciteta na zadovoljstvo svih, a naročito onih koji trebaju posao - kazao je načelnik Ćatić koji je čestitao upravi i radnicima firme DIV na uspješnom poslovanju, najavljujući podršku Općine Konjic u domenu svog djelovanja.

Firma DIV i tokom pandemije radila je bez prekida u punom kapacitetu, jer je imala ugovorene poslove, a trenutno je angažovana na rekonstrukciji mosta Ostrožac i rekonstrukciji replike mosta Bitke na Neretvi u Jablanici koji je u fazi montaže.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.