NavMenu

Produžen garantni rok - Obnovljeni krov Banskog dvora na popravci

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.03.2021. 08:34
Komentari
Podeli
(Foto: By knovakov / shutterstock.com)
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković hitno je naredio da se povuče garancija za izgradnju krova na Banskom dvoru samo dan pred istek roka, jer je nadležna inspekcija utvrdila da izvođač radova iste nije izvodio u skladu sa ugovorom, te uočila brojne nepravilnosti na pomenutom krovu.

- Nakon naše intervencije, firma koja je izvodila radove je pristala na to da se na dodatnih šest mjeseci produži garancija i da se otklone sve nepravilnosti na krovu koje je utvrdio Tim za reviziju. Radovi su nezadovoljavajući, a u krov je uloženo preko 600.000 KM – kazao je gradonačelnik i izrazio žaljenje što je dozvoljeno da se ovakve malverzacije vrše na ovom spomeniku kulture, saopšteno je na gradskom sajtu.

Ovim je Grad Banjaluka po prvi put zatražio od nekog izvođača da ispravi utvrđene nepravilnosti i greške, tačnije, aktivirao je garanciju za otklanjanje nepravilnosti, u ovom slučaju – za sanaciju krova na zgradi Banskog dvora.

Gradonačelnik je dodao da će o svim detaljima javnost biti upoznata nakon dobijanja detaljnog izvještaja tzv. Tima za reviziju, odnosno Komisije za utvrđivanje stanja i zakonitosti rada Grada Banjaluka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.