NavMenu

Na Tvrdimićima u Istočnom Novom Sarajevu postavljen senzor za mjerenje kvaliteta vazduha

Izvor: eKapija Srijeda, 03.03.2021. 13:38
Komentari
Podeli

(Foto: Grad Istočno Sarajevo)
Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo finansirala je nabavku i postavljanje senzora za mjerenje kvaliteta vazduha i drugih relevantnih parametara na izletištu Tvrdimići u okviru projekta Pametan grad za period 2020/2023. godine, prenio je sajt Grada Istočno Sarajevo pozivajući se na Srnu.

Iz opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo saopšteno je da je ovo jedan od važnih koraka u zajedničkoj borbi za jasnim i prije svega transparentnim informacijama o stanju kvaliteta vazduha.

- Za građane koji imaju neke od hroničnih tegoba, disajnih i ostalih poteškoća, i te kako će značiti da mogu dnevno dobiti informacije o kvalitetu vazduha. Posebno u ovim vremenima kada imamo virus koji direktno napada disajne organe - dodaje se u saopštenju.

Purple Air senzor za mjerenje kvaliteta vazduha kontinuirano mjeri kvalitet vazduha, a rezultati mjerenja su dostupni u realnom vremenu na veb sajtu www.purpleair.com.

Indeks kvalitet vazduha mjeri vrijednosti od nula do 500, gdje različite boje ukazuju na nivo zagađenosti – nula je zeleno, a 500 crveno.

Iznad 70 je neprijatno, oko 150 zabrinjavajuće, 250 je alarmantno, a sve više od toga zahtijeva preduzimanje određenih mjera, navedeno je u saopštenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.