NavMenu

TEDESKI: Ne isključujemo nove akvizicije

Izvor: biznisinfo.ba Srijeda, 03.03.2021. 11:58
Komentari
Podeli
Emil TedeskiEmil Tedeski
Uprkos krizi nastavljamo sa planiranim ulaganjima u razvoj poslovanja, poručio je Emil Tedeski, vlasnik Atlantic Grupe, čija će kompanija u 2021. nastaviti da se fokusira na jačanje pozicije regionalnih brendova, internacionalizaciju, stvaranje novih brendova i razvoj distribucijskog poslovanja.

Hrvatski biznismen i jedan od najbogatijih ljudi regiona najavio je nastavak dezinvestiranja nestrateških poslovnih operacija i moguća spajanja i akvizicije, piše Poslovni dnevnik.

Kompanija je u 2020. godini ostvarila 5,3 milijardi kuna (1,36 mlrd KM) prihoda od prodaje, što predstavlja pad od 3,3% u odnosu na 2019. godinu, ali ako se isključi uticaj prihoda dezinvestiranog poslovanja, uporedivi prihod je ostao gotovo na nivou prošle godine uz blagi pad od 0,4%.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 716,5 miliona kuna (185 mil KM) i niža je za 8%, navodi se u izvještaju na Zagrebačkoj berzi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.