NavMenu

Volvo planira do 2030. u cjelosti preći na proizvodnju električnih automobila

Izvor: Klix Srijeda, 03.03.2021. 07:06
Komentari
Podeli
Švedski Volvo saopštio je da do 2030. godine planira da pređe na prodaju samo električnih automobila kako bi iskoristio prednosti tržišta koje ubrzano raste.

Svi ostali modeli sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem, uključujući hibride, biće postepeno izbačeni iz ponude, saopćila je ova kompanija.

- Nema dugoročne budućnosti za automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem - izjavio je Henrik Green, šef odjeljenja za tehnologiju ove kompanije, prenijela je agencija DPA.

On je rekao da je 2030. godina odabrana pod utjecajem snažne potražnje za elektrifikovanim automobilima u prethodnim godinama i "čvrstog uvjerenja da je tržište vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem u opadanju".


Volvo je prošle godine predstavio svoj prvi potpuno električni model, a ove sedmice će prikazati svjetskoj javnosti još jedan automobil sa pogonom na električnu energiju.

Kompanija želi da do 2025. godine polovinu njene globalne prodaje čine automobili sa električnim pogonom, a ostatak modeli sa hibridnim pogonom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.