NavMenu

VIŠKOVIĆ: RS na korak do prosječne plate od 1.000 KM

Izvor: Capital Ponedjeljak, 01.03.2021. 14:57
Komentari
Podeli

Radovan Višković (Foto: vladars.net)Radovan Višković
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da je prosječna plata u decembru prošle godine bila 979 KM, što je na korak do ostvarenja cilja Vlade da ona bude 1.000 KM.

Višković je dodao da je siguran da su tome znatno doprinijele povlastice i subvencije koje nudi republički Zakon o podsticajima.

- Prema tom zakonu smo uredno za sve privrednike ispoštovali svoje obaveze, što ćemo uraditi i sada - rekao je Višković.

On je ponovo pozvao sve privrednike u Srpskoj da iskoriste povlastice koje omogućava pomenuti akt.

- On nudi još jednu stvar o kojoj se malo govori, a to je da zbirna stopa poreza i doprinosa može biti znatno manja od postojeće okvirne stope. Dakle, svima koji se zalažu da se smanje porezi i doprinosi u Srpskoj evo prilike da to urade na ovakav način - rekao je Višković.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Zdravstvo

Zdravstveni turizam cvjeta u BiH, ljekari savjetuju oprez

Za razliku od administracije koja za vrijeme praznika slobodne dane provodi s obitelji, privatni liječnici, stomatolozi, kozmetičari, frizeri u BiH imaju pune ruke posla, i to ponajviše zahvaljujući dijaspori. Tako već početkom prvih proljetnih praznika, u vrijeme Uskrsa i Bajrama, mnogi bh. građani koji žive u inozemstvu će se sami ili s obitelji uputiti na tjedan dva u svoju matičnu domovinu ne samo kako bi posjetili rodbinu, već

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.